Iljo Keisse bergt olympische droom op omdat hij... toekomst bij Quick.Step niet in het gedrang wil brengen
Redactie
| 5 reacties

Iljo Keisse bergt olympische droom op om contractverlenging te realiseren

Iljo Keisse bergt olympische droom op omdat hij... toekomst bij Quick.Step niet in het gedrang wil brengen
Foto: © photonews

Iljo Keisse zal in 2020 niet afreizen naar Tokio voor de Olympische Spelen. De Gentenaar en knecht van Quick-Step Floors verkiest een contractverlenging boven een avontuur in Japan.

Keisse wilde in het najaar normaal enkele Wereldbekers op de piste en Zesdaagse rijden. Maar zijn longvliesontsteking net voor de Tour van dit jaar besliste daar anders over. Gevolg: Keisse ging koersen in het najaar en zag zo zijn programma door elkaar geschud worden. 

"Het was de bedoeling dat ik de Tour zou rijden en daarna wat tijd kreeg om enkele pistemeetings te betwisten", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar door mijn longvliesontsteking moest ik forfait geven voor de Tour. Mijn winterbreak kwam in de zomer. En in plaats van op de piste te rijden, moest ik daarna wegkoersen betwisten. Zo kon ik geen pistepunten sprokkelen en kan ik niet rijden in de Wereldbekers."

En dus geeft Keisse zijn olympische droom op. 10 jaar geleden greep hij in Peking aan de zijde van Kenny De Ketele nipt naast een medaille in de ploegkoers. In Tokio gaat hij geen herkansing aan. Bovendien wil Keisse ook graag verder met zijn huidige werkgever, waar hij eind volgend seizoen einde contract is. 

Bewijzen op de weg

"En ik zou graag een contractverlenging versieren", vervolgt Keisse. "Ik ga volgend seizoen op de weg opnieuw een topjaar moeten draaien om mij te bewijzen en dat is moeilijk te combineren met strijden voor een selectie voor de Spelen. Manager Patrick Lefevere is ook geen voorstander van mijn pisteambities. Dus kies ik voor zekerheid en blijf ik mij toeleggen op de weg om zo een nieuw contract te versieren."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties