Lotto Soudal-duo ambitieus voor Zesdaagse van Gent: "Met mijn verleden kan ik niet starten zonder voor winst te gaan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Jasper De Buyst drie jaar na laatste deelname erg ambitieus voor Zesdaagse van Gent

Lotto Soudal-duo ambitieus voor Zesdaagse van Gent: "Met mijn verleden kan ik niet starten zonder voor winst te gaan"
Foto: © photonews

Van dinsdag 13 november tot en met zondag 18 november staat de Zesdaagse van Gent op het programma. Jasper De Buyst (Lotto Soudal), tweevoudig winnaar in het Kuipke, staat er opnieuw aan de start.

De Buyst won in 2013 aan de zijde van Leif Lampater en juichte een jaar later met Kenny De Ketele. In 2015 was hij er een laatste keer bij in het Kuipke. Drie jaar later is het tijd voor zijn rentree. In een onuitgegeven duo, want de snelle De Buyst vormt een duo met zijn Lotto Soudal-ploegmaat Tosh van der Sande, die sinds 2012 niet meer aan de start stond. 

"Met mijn verleden kan ik niet aan de start verschijnen zonder te zeggen dat ik voor de winst ga", is De Buyst ambitieus. "Uiteraard wordt het niet evident om dit waar te maken, maar het is mogelijk. Er staat zoals altijd een mooi deelnemersveld aan de start, maar ik kijk niet naar de tegenstand en ga uit van ons eigen kunnen. Alles zal afhangen van kleine dingen, de top drie ligt vaak dicht bij elkaar."

"Rust is belangrijk de komende dagen, net als je voorbereiden op de omstandigheden. Er staan ook nog een aantal trainingen met Tosh gepland in het Kuipke. Ik zal blij zijn als we dinsdag eindelijk kunnen beginnen, na alle voorbereiding. Het is mooi dat ik opnieuw in het Kuipke sta, vijf jaar nadat ik als 19-jarige voor het eerst won", zegt De Buyst. 

'Ideale moment voor rentree'

Bij Tosh Van der Sande is het dus nog wat langer geleden dat hij deelnam in het Kuipke. "Dit was het ideale moment om mijn rentree te maken in het Kuipke, want het plaatje klopt", vertelt Van der Sande. "Dit wordt de eerste keer dat Jasper en ik samen een duo vormen. Hij is enkele jaren jonger en daardoor hebben we ook in de jeugdcategorieën nooit samen gereden."

"Jasper heeft meer ervaring en ook recentere ervaring. Hij is bij de pinken en weet in welke nummers je punten moet sprokkelen of rondes moet nemen. Veel zal afhangen van de eerste avond. Als we niet op het podium eindigen, zal ik teleurgesteld zijn", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties