De verwachtingen voor het crossweekend: Wout rijdt slechts één van twee crossen, Mathieu en Toon verdedigen hun positie

De verwachtingen voor het crossweekend: Wout rijdt slechts één van twee crossen, Mathieu en Toon verdedigen hun positie
Foto: © photonews

Alles is aanwezig om er een prachtig veldritweekend van te maken. De voorspelde regen zou de veldrijders aan de start in Niel en Gavere op hun wenken moeten bedienen. Intussen hebben de klassementen ook al aardig vorm gekregen. Toon Aerts en Mathieu van der Poel verdedigen hun leidersplaats.

De Jaarmarktcross in Niel is de tweede manche van de DVV-trofee. In dat klassement is nog maar één rit gereden, maar het is wel tijdsgebonden. Wout van Aert is er niet bij in Niel en Mathieu van der Poel kreeg op de Koppenberg meer dan vier minuten aan zijn broek. Toon Aerts moet dus in staat zijn om leider te blijven in de DVV.

PARCOURS IN NIEL BIJNA ONGEWIJZIGD

Zeker omdat hij de laatste twee jaar won in Niel, al bleven de twee grote tenoren toen wel allebei thuis. Het parcours is nagenoeg hetzelfde dan vorig jaar. De zware zandstrook en de technische strook kunnen doorslaggevend zijn. Enkel de lus met de kasseistrook is geschrapt en de aankomst is ook verlegd.

Een dag later is iedereen op het appél voor de Superprestige in Gavere. Mathieu van der Poel won de drie vorige manches van dat klassement en is dus goed op weg om voor de vierde keer de eindzege te pakken in de Superprestige.

WIST VAN DER POEL NARE HERINNERING UIT?

Aan de cross van vorig jaar in Gavere heeft de Europees kampioen wel geen goede herinneringen, want toen moest hij na de aankomst gehecht worden aan de knie. Ook is het uitkijken of het een moddercross gaat worden, iets waar menig veldrijder toch naar uitkijkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties