Michel Wuyts had één ex-crosser er nog graag bij gezien: "De Mathieu van der Poel van zijn tijd"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 18 reacties

Michel Wuyts heeft heimwee naar Thomas Frischknecht

Michel Wuyts had één ex-crosser er nog graag bij gezien: "De Mathieu van der Poel van zijn tijd"
Foto: © photonews

Met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en ook nog Toon Aerts mogen we qua toppers in het veldrijden niet klagen. De sport zou wel wat meer mondialisering kunnen gebruiken en daarom had het niet slecht geweest moest ook een veldrijder die geen Belg of Nederlander is, meedingen naar de hoofdprijzen.

Dat had volgens Michel Wuyts ook gekund, zij het dan met een renner uit een vorige generatie. De analist heeft nog heimwee naar de tijden van Thomas Frischknecht. "Thomas was de Mathieu van der Poel van zijn tijd. Zijn tred oogde nog soepeler dan die van de Nederlander", zegt Wuyts zelfs in zijn column in Het Laatste Nieuws.

"De Zwitser won in Gavere de editie van '93. 'Met deze jongen zijn we vertrokken voor een regeerperiode van tien jaar', vertelde ik in de samenvatting. Helaas voor de cross werd Frischknecht smoorverliefd op het mountainbiken", treurt Wuyts nog.

ZWITSERSE CROSSCOMA

Al kon niemand het Frischknecht achteraf gezien kwalijk nemen. "De affectie was wederzijds. Het bergfietsen schonk hem drie wereldbekers, eveneveel wereldtitels en de zilveren medaille op de Spelen van Atlanta. Met het heengaan van Thomas verzeilde Zwitserland wel in een crosscoma waaruit het moeilijk ontwaken is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties