Bahrain Merida vol vertrouwen over aanwinst: "Als hij afvalt en zijn kracht behoudt, kan hij hetzelfde doen als Thomas, Froome en Dumoulin"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Bahrain Merida vol vertrouwen over aanwinst: "Als hij afvalt en zijn kracht behoudt, kan hij hetzelfde doen als Thomas, Froome en Dumoulin"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij BMC vertrokken heel wat grote namen door de toekomst van de ploeg die lang onzeker was. Richie Porte trekt naar Trek-Segafredo, Rohan Dennis kiest dan weer voor een avontuur bij Bahrain Merida.

De wereldkampioen tijdrijden zal tijdens zijn eerste seizoen bij Bahrain Merida volledig focussen op de Spelen van 2020, waar hij goud wil pakken in het tijdrijden. Een klassement in een grote ronde is dus nog niet aan de orde bij de Australiër. 

Eerst Spelen, dan klassement

"We hebben Pozzovivo en Nibali om een goed klassement te rijden", reageert teammanager Brent Copeland (Bahrain Merida) bij Cyclingnews. "Er is dus geen druk voor Rohan om een goed klassement te rijden in een grote ronde. Eerst wil hij focussen op de Spelen van 2020, daarna kan hij eventueel zijn trainingen en gewicht aanpassen om voor een mooie einduitslag te gaan in een grote ronde."

De toekomstige ploegmaat van Dylan Teuns, die ook mee overkwam van BMC, testte dit jaar zichzelf in de Giro, waar hij 16e werd. "Dennis weegt nu 72 kilo. Als hij nog wat gewicht verliest en zijn kracht behoudt, dan kan hij hetzelfde verwezenlijken als Dumoulin, Thomas en Froome", besluit Copeland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties