Keisse zit met twijfels: "Ik ga op de rem staan die ik niet heb"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Keisse zit met twijfels: "Ik ga op de rem staan die ik niet heb"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na twee jaar afwezigheid doet Iljo Keisse in zijn Kuipke opnieuw mee voor de overwinning in de Zesdaagse van Gent. Toch zit de 'Keizer' met twijfels.

"Ik ben blij dat ik weer meedoe. De Zesdaagse van Gent is een thuiswedstrijd, de familie komt kijken en het gebeurt niet zo vaak dat ik zo dicht bij huis koers", aldus Keisse in Het Laatste Nieuws. Vorig jaar moest hij afhaken met een blessure aan de pink. "Vorig jaar heb ik zes dagen in de tribune gezeten. Dat was niet plezant, frustrerend eigenlijk. Door die blessure mocht ik niet koersen. Eigenlijk heb ik zes dagen mijn kas opgevreten."

Het is ook van vorig jaar geleden dat Keisse nog eens op de piste in actie kwam en dat laat zich voelen. "Mijn stuurmanskunsten zijn niet beter geworden. Ik heb in de voorbereiding op Gent redelijk veel op de Blaarmeersen getraind. Als ze daar vroeger met honderd man op de piste reden, ging ik overal onder en tussen en door. Dat was mijn speeltuin. Nu trainde ik tussen dertig anderen en ik voelde me onzeker. Dat zal hier dus de eerste twee, drie dagen in Gent ook gebeuren, dat ik op de rem ga staan... die ik niet heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties