Vorig jaar nog de winnaar in het Kuipke, dit jaar erg geprikkeld: "Blijkbaar zijn ze me al vergeten"

Redactie
| 14 reacties
Vorig jaar nog de winnaar in het Kuipke, dit jaar erg geprikkeld: "Blijkbaar zijn ze me al vergeten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kenny De Ketele verschijnt aan de zijde van het jonge talent Robbe Ghys aan de start van de Zesdaagse van Gent. En dus niet met Moreno De Pauw, met wie hij vorig jaar won. De Pauw zelf is wat geprikkeld voor de openingsdag in het Kuipke.

Vorig jaar mocht het Belgische duo Kenny De Ketele-Moreno De Pauw zegevieren in het Kuipke. Het duo bleef de Fransmannen Benjamin Thomas-Morgan Kneisky en het Nederlandse duo Yoeri Havik-Wim Stroetinga voor. 

Dit seizoen werd het succesvolle duo gesplit. De Ketele rijdt met Ghys, De Pauw doet het dan weer met Lindsay De Vylder. Bovendien kreeg De Pauw naar eigen zeggen weinig media-aandacht de laatste dagen en weken. "Blijkbaar zijn ze me al vergeten", citeert Het Nieuwsblad de in Sint-Niklaas geboren baanrenner. "Weinig telefoons gekregen, nauwelijks interviews. Het prikkelt, ja."

'Van niemand schrik

"Houden ze met ons dan geen rekening? In deze zesdaagse wil ik aantonen dat de overwinning van vorig jaar met Kenny De Ketele geen toeval was. Schrijf maar op dat Lindsay De Vylder en ik van niemand schrik hebben", is De Pauw ambitieus. 

"De conditie is goed, Moreno is gretiger dan ooit", zegt ook De Vylder. "We willen vlammen, maar zo zijn er nog in dit zeer evenwichtige deelnersveld. We gaan onze huid duur verkopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties