? Havik en Stroetinga pakken ronde op de favorieten na dag één
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
? Havik en Stroetinga pakken ronde op de favorieten na dag één
Foto: © photonews

In een broeierig Gents Kuipke is de eerste nacht van de Zesdaagse verreden. Iljo Keisse en Elia VIviani stonden er meteen, maar toch sloten Havik-Stroetinga de eerste dag als leiders af.

Voor Iljo Keisse was het in zijn terugkeer na twee jaar afwezigheid meteen bingo. Hij won de eerste puntenkoers met groot overwicht en mocht zo nog eens vieren in 'zijn' Kuipke. Het publiek genoot een eerste keer met volle teugen. In de tweede puntenkoers viel Viviani meteen op met zijn gouden fiets, maar de zege ging naar de nog maar 20-jarige Jules Hesters.

In een spectaculaire ploegenafvalling mochten Keisse en Viviani hun tweede ruiker pakken. Kenny De Ketele en Robbe Ghys moesten net de duimen leggen en Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst lieten zich iets te vroeg verrassen. De eerste ploegkoers ging wel naar het duo van Lotto. Dat was dan nog de Grote Prijs Deceuninck-Quick-Step. Qua spanning was het er meteen op.

Achter de Derny's nam Keisse wraak door De Buyst op de meet te kloppen. Stijn Steels klopte Elia Viviani zowaar in de supersprint en zo liep de eerste avond  op z'n einde. De afsluitende ploegkoers moest en zou de apotheose worden van de eerste avond in het Kuipke, maar eerst schreef Robbe Ghys nog de scratch op zijn naam en knalden Lindsay De Vylder en specialist Moreno De Pauw alles aan gort op vijfhonderd meter.

In die afsluitende ploegkoers van 25 minuten hielden alle koppels elkaar lange tijd in de gaten. Er werden een pak winstronden geboekt, maar na dik 18 minuten zat iedereen nog in dezelfde ronde. Kluge-Reinhardt, Havik-Stroetinga en Vergaerde-Hesters pakten toch nog een ronde en finishten in die volgorde. In de uitslag van dag één stond het Nederlandse duo Stroetinga-Havik één ronde voor op de andere favorieten. Hester-Thijssen kreeg een klop in de eerste ploegkoers, zij staan al op acht ronden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties