? De Ketele en Ghys grijpen de macht in de Gentse Zesdaagse

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
? De Ketele en Ghys grijpen de macht in de Gentse Zesdaagse
Foto: © photonews

Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben de tweede nacht in de Gentse Zesdaagse afgesloten als leiders. Ze zitten in dezelfde ronde als Keisse-Viviani, De Buyst-Van der Sande en Havik-Stroetinga.

In de eerste puntenkoers van de avond hield Keisse zich nog afzijdig, het was Stijn Steels die in de eerste sprints het voortouw nam. Ook De Ketele liet zich zien en kwam vlak voor de eindsprint aan de leiding. Hij pakte daar nog twee punten mee en won zo de eerste koers van de avond. Tosh Van der Sande nam de tweede puntenkoers voor zijn rekening en samen met Jasper De Buyst won hij ook de ploegenafvalling.

De baanronde was een kolfje naar de hand van baanrecordhouder Moreno De Pauw, die gisteren de zege in dat onderdeel nog aan de Nederlanders moest laten.

In de eerste ploegkoers werd er opnieuw stevig de pees opgelegd. Kenny De Ketele en Robbe Ghys haalden het in een sprint met vier van Keisse-Viviani, De Buyst/Van der Sande en Kluge/Reinhardt. Havik-Stroetinga, de leiders na dag één lieten zich verrassen en moesten een ronde toestaan.

De dernyritten, altijd een spektakelstuk, gingen naar Moreno De Pauw en Elia Viviani, terwijl Marc Hester de supersprint voor zijn rekening nam. De zege op de 500 meter was ook voor De Pauw en De Vylder. Het Kuipke liep toch al een beetje leeg voor de afsluitende ploegkoers, die pas om half één begon.

Eerste doublette

De Ketele-Ghys, Keisse-Viviani en De Buyst-Van der Sande begonnen daaraan met een ronde voorsprong op Reinhardt-Kluge en Stroetinga-Havik. Twee duo's pakten in die ploegkoers al uit met een eerste doublette. Keisse-Viviani en De Ketele-Ghys gingen erop en erover. De overwinning ging toch naar De Vylder-De Pauw, waardoor zij opschoven in het klassement. Robbe Ghys en Kenny De Ketele sloten de avond af als leiders.

Tussenstand Zesdaagse Gent

PlaatsPloegRondenPunten
1Team Baloise Insurance 
Ghys Robbe - De Ketele Kenny
0129
2Team Deceuninck - Quick-Step 
Viviani Elia - Keisse Iljo
0122
3Team Lotto 
Van Der Sande Tosh - De Buyst Jasper
0106
4Team TUI 
Stroetinga Wim - Havik Youri
078
5Team Topsport Vlaanderen 
De Pauw Moreno - De Vylder Lindsay
1116
6Team Callant - Diaz 
Reinhardt Theo - Kluge Roger
186
7Team Provincie Oost-Vlaanderen 
Hesters Jules - Vergaerde Otto
176
8Team Altra 
Scartezzini Michele - Lamon Francesco
632
9Team Vanreusel Snacks 
Pieters Roy - Morkov Jesper
715
10Team Primus Haacht 
Steels Stijn - Rickaert Jonas
837
11Team Saey - Deschacht 
Van Den Bossche Fabio - Stöpler Nick
1025
12Team Caruur 
Thijssen Gerben - Hester Marc
1418
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties