Belgisch talent maakt in 2020 de overstap naar Telenet Fidea: "Als kleine jongen keek ik altijd op naar Sven Nys"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belgisch talent maakt in 2020 de overstap naar Telenet Fidea: "Als kleine jongen keek ik altijd op naar Sven Nys"
Foto: © photonews

Telenet Fidea laat één van de jonge renners van het AA Drink Jongerenteam doorstromen naar de beloften. De talentvolle Ward Huybs krijgt in 2020 zijn kans bij de ploeg van Sven Nys.

Huys maakt dit seizoen als junior indruk bij het AA Drink Jongerenteam. Vanaf 2020 stapt hij over naar de beloften van Telenet Fidea. "Ward is een renner met veel potentieel die de voorbije jaren enorme progressie heeft kunnen maken", zegt teammanager Sven Nys. "Als eerstejaars junior laat hij momenteel straffe dingen zien en wij zijn er van overtuigd dat hij volgend jaar nog een stapje extra zal zetten."

"Ook als tweedejaars junior zal Ward deel blijven uitmaken van het AA Drink Jongerenteam, maar hij zal al regelmatig meetrainen met de Telenet Fidea Lions. Eens hij de juiste leeftijd heeft om de overstap te maken naar de beloftencategorie, zal Ward de volledige overstap maken. Het lijkt nog vroeg om dit aan te kondigen, maar het zal Ward een stuk gemoedsrust geven en er voor zorgen dat hij in alle rust kan groeien en zich focussen op het sportieve."

'Droom die uitkomt'

Voor Huybs zelf is deze overstap een droom die uitkomt. "Als kleine jongen keek ik altijd op naar Sven en tijdens mijn eerste stage was ik onder de indruk van de professionele begeleiding die de renners kregen", vertelt hij bij zijn nieuwe ploeg. "Dat gaf me meteen veel vertrouwen in dit team."

"Dat ik nu de kans krijg om mijn juniorenperiode af te maken bij het AA Drink Jongerenteam waar ik me thuis voel en daarna zeker de overstap mag maken naar Telenet Fidea Lions apprecieer ik enorm. Ik ben er zeker van dat ik de komende jaren verder kan groeien, met de juiste begeleiding, en ik kijk er enorm naar uit", besluit Huybs, die dit jaar samen met Thibau Nys al mee op stage ging met de grote jongens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties