De vrouw achter Wout Van Aert: "Zelfs toen ik geopereerd werd, wilde hij eerst zijn training afwerken"

Redactie
| 20 reacties
De vrouw achter Wout Van Aert: "Zelfs toen ik geopereerd werd, wilde hij eerst zijn training afwerken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Sarah De Bie is al jaar en dag de sterke wielervrouw achter drievoudig wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert. Het koppel trouwde dit jaar ook, maar toch blijft 2018 vooral het jaar van de contractbreuk.

"Voor mij is er veel veranderd door die breuk met de ploeg", vertelt zijn vrouw Sarah in Het Nieuwsblad. "Je kiest er niet voor om in zo'n situatie te zitten en dat je plots een eigen team moet oprichten. We zijn in juni getrouwd. Ik dacht: Wat gaan we onthouden van 2018? De trouw, natuurlijk! Maar nu is 2018 het jaar waarin wij getrouwd zijn én waarin Wout om dringende redenen zijn contract heeft moeten opzeggen."

Ook voor De Bie was het geen makkelijke periode. "Ik heb het er vooral moeilijk mee gehad, omdat ik telkens zei: 'Het komt wel goed'. En dat weegt op den duur, omdat ik mij sterk moest houden. Wout en ik proberen daar zo weinig mogelijk over te praten, wij ontwijken dat. Maar hij kreeg het wel moeilijk toen hij besefte dat ik ervan afzag. Intussen hebben we allebei opnieuw wat moral gevonden. En die eerste plaatsen zullen wel terugkomen."

Groen licht van UCI

Donderdag kreeg Van Aert wel goed nieuws te horen. Hij mag een ploeg op de weg zoeken. "Het is logisch dat onzekerheid op een renner weegt. Wout is een echte controlefreak in alles wat met koersen te maken heeft. Als hij zijn programma uitstippelt, moet dat zó gebeuren."

"Dat krijg je er niet uit, dat is eigen aan zijn karakter. Zelfs toen ik werd geopereerd aan de schouder, wou hij eerst zijn training afronden voor hij naar het ziekenhuis kwam. Daarna heeft hij wel gemerkt dat ik kwaad was. Hij heeft zich toen geëxcuseerd en gezegd dat hij dat nooit meer zal doen", besluit De Bie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties