Ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en Milaan-Sanremo: "Ik was niet diegene met het meeste talent"

Ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en Milaan-Sanremo: "Ik was niet diegene met het meeste talent"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niemand moest hem leren hoe een ontsnapping af te ronden of hoe het juiste moment te kiezen om weg te rijden. Nu hij een punt achter zijn wielerloopbaan heeft gezet, heeft Simon Gerrans heel wat mooie momenten om naar terug te kijken. Voor zijn succes heeft de Australiër hard moeten werken.

Naast zijn triomfen in twee echte monumenten won Gerrans ook een etappe in elke grote ronde. "Ik denk dat het mijn grootste kracht was om geslepen te zijn en een nauwkeurige voorbereiding te hebben", vertelt hij aan de website Rouleur. "Ik was niet diegene met het meeste talent, maar heb altijd heel hard gewerkt om mijn doelen te kunnen bereiken."

Gerrans was een graag geziene gast als wielrenner. "In de laatste weken kwamen velen van mijn collega's, concurrenten en sportdirecteurs van andere teams naar mij toe om me te feliciteren voor wat ik bereikt heb en voor de manier hoe ik het wielrennen heb aangepakt."

GOLDMAN SACHS

Zijn meest opvallende move is er gekomen na zijn sportcarrière: de ex-renner loopt momenteel stage bij de grote investeringsbank Goldman Sachs. "Het is iets waar ik naartoe aan het bouwen was met activiteiten in het tussenseizoen, zoals evenementen voor bedrijven en het creëren van een netwerk. Ik kijk ernaar uit om onderaan de ladder te beginnen en te zien hoe ver ik kan geraken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties