"Ik denk dat Mathieu 80 procent van de koersen die hij in zijn leven gereden heeft, heeft gewonnen"

Redactie
| 12 reacties
"Ik denk dat Mathieu 80 procent van de koersen die hij in zijn leven gereden heeft, heeft gewonnen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is ook dit seizoen opnieuw outstanding in het veldrijden en wint bijna overal waar hij aan de start verschijnt. Het winnen is hij al lang gewoon, dat beaamt ook oudere broer David van der Poel.

Winnen verleer je niet. Zo is het ook bij Mathieu van der Poel. "Mijn broer was al heel vroeg een winnaar, ik denk dat hij 80 procent van de koersen die hij in zijn leven gereden heeft, heeft gewonnen", vertelt oudere broer David in HLN. "Op den duur wordt dat een gewoonte: ik denk dat dat in het hoofd een groot voordeel is."

Eerste cross bij nieuwelingen

Broer David gaat enkele jaren terug in de tijd. "Ik herinner me nog zijn eerste crossje bij de nieuwelingen. Het was in Horendonk, bij Essen. Mathieu liep al de hele week zenuwachtig: hij had de jaren voordien wel gekoerst in Nederland, dat mocht daar, maar dit was zijn eerste cross als nieuweling in België. Hij was bang van een jongen die een jaar ouder was en ook meedeed."

"'Daar kan ik onmogelijk van winnen', zei hij. Wietse Bosmans, die toen al een vriend was, en ik hebben Mathieu toen beloofd dat we hem een extra winstpremie zouden betalen als hij toch kon winnen, goed wetende dat dat niet ging lukken, maar hé, misschien kon het hem motiveren", aldus de oudste van der Poel. 

U kan al raden wat er natuurlijk gebeurde. "Tot die zondag, ik weet niet of Mathieu ons een hele week zand in de ogen heeft gestrooid, maar hij heeft die cross dus gewonnen. Wietse en ik hebben allebei 27 euro mogen betalen, dat deed zeer..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties