Nieuwe Lotto Soudal-manager voorzichtiger dan De Geyter: "Tot de top 8 van de wereld behoren"

Redactie
| 0 reacties
Nieuwe Lotto Soudal-manager voorzichtiger dan De Geyter: "Tot de top 8 van de wereld behoren"
Foto: © photonews

John Lelangue is aan zijn eerste werkdagen als algemeen manager van Lotto Soudal begonnen. De 47-jarige Brusselaar is qua ambitie voorzichtiger dan voorganger Paul De Geyter, maar hoopt met Lotto Soudal deel uit te maken van de top 8 van de wereld.

Om de vergelijking met het voetbal te maken: Lelangue wil met Lotto Soudal in de linkerkolom eindigen. "Qua budget zitten wij halfweg het WorldTourpeloton", ctieert HLN de nieuwe algemeen manager. "Ik denk dat wij op de top 8 met beste ploegen moeten mikken. Tegelijk is het moeilijk om ambities uit te spreken. Het wielrennen zit in een periode van verandering."

"De WorldTour wordt hervormd, met de Classics Series komt er een nieuw circuit met grote eendagskoersen: als je niet weet hoe het landschap er straks gaat uitzien, is het ingewikkeld om doelen te stellen."

Klassiekers en Tour

Ook over het sportieve gedeelte liet Lelangue zich al uit. De klassiekers zijn belangrijk, maar in de grote rondes vindt hij dat de Lotto-jongens zich nog meer moeten laten zien.  "De klassiekers zitten in ons DNA. Zowel de Vlaamse als de Ardense. Het voorjaar zal altijd tot onze kern behoren. Met Tim Wellens hebben we een renner die ook in rittenkoersen van een week kan scoren", vervolgt hij.

"Een grote ronde winnen is niet onze ambitie, dat is niet realistisch. Maar dat betekent niet dat we niet willen uitblinken in de Tour. Lotto Soudal heeft een traditie van sprinters: met Caleb Ewan willen we die voortzetten. En wij zijn een ploeg van vrijbuiters. Dat moeten we in de grote rondes nog meer doen: aanvallen en offensief koersen", besluit Lelangue. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties