Wuyts: "Wie zegt dat Stybar niet terugkomt naar de cross? Het zou in 2020 al kunnen"

Redactie
| 25 reacties
Wuyts: "Wie zegt dat Stybar niet terugkomt naar de cross? Het zou in 2020 al kunnen"
Foto: © photonews

Tsjechië is één van de landen waar het veldrijden al een tijdje leeft. Met Zdenek Stybar heeft het land dan ook een ex-wereldkampioen in de rangen en vandaag is er ook nog eens de Wereldbeker van Tabor, waar ook het WK al plaatsvond. Michel Wuyts denkt overigens aan een comeback van Stybar.

Volgens Wuyts heeft het veldrijden in Tsjechië veel aan Kalas te danken. Hij organiseert de Wereldbeker in Tabor en ook de 8 crossen van de Toi Toi Cup. Maar toch heeft Tsjechië momenteel geen veldrijder die er bovenuit steekt. Hoe komt dat toch? "Het ontbreekt Tsjechië doodeenvoudig aan een profteam en aan toptalent", opent Wuyts in zijn column in HLN.

"Bina en Stybar dobberden weg. De eerste in depressies, de tweede naar de weg. Boros doet wat hij kan, maar zijn motor heeft maar drie cilinders", aldus Wuyts, die ook aan een opvallende comeback in het veldrijden denkt.

"Wie zegt dat Stybar niet terugkomt of terug moet? Stybar won in 2018 niet één van de 73 Quick.Step-koersen. Het zou in 2020 al kunnen", zegt hij. "Ik voel aan beide ellebogen dat Nys staat te springen. Porsche Van der Poel verslaan kan Stybar niet, hem pijn doen wel", eindigt de Sporza-commentator. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties