De Vlaeminck heeft ook de oplossing: "Ik heb het voor de zwakkeren, laat mij Van Aert trainen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
De Vlaeminck heeft ook de oplossing: "Ik heb het voor de zwakkeren, laat mij Van Aert trainen"
Foto: © photonews

Roger De Vlaeminck zoog op de Flandriencross in Hamme de aandacht naar zich toe door voor de camera van Sporza aan te geven dat Mathieu Van der Poel met zijn dominantie het veldrijden kapotmaakt. Hij gaf meteen ook de oplossing voor het probleem mee.

"Ik heb met Wout van Aert gesproken en hem gezegd dat hij snelheid mist. Hij moet meer achter de brommer rijden. Rijd 50 of 60 km/u en ga dan eens naast die brommer rijden. De eerste keer kun je dat 20 meter, de keer erna 30 meter en zo drijf je dat op", geeft hij aan bij Sporza.

Roger De Vlaeminck wil zelf ook op die brommer kruipen. "Ik wil Van Aert trainen en leiden. Misschien is het voor dit jaar te laat, maar volgend seizoen kan dat zeker lukken. Ik ben er zeker van dat Van Aert terugkomt en dat Van der Poel hem dan niet meer losrijdt. Al moet Van Aert eerst wel van die contractbeslommeringen verlost zijn, want die spelen hem parten."

Ik heb me altijd opgetrokken aan Eddy Merckx

"Of ik het meen? Ja, ik wil dat zeker doen. Ik ben altijd voor de zwakkeren. Ik was destijds iets zwakker dan Eddy Merckx. Niet veel, maar ik heb me altijd aan hem opgetrokken..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties