Van der Poel nam enkel z'n ploegmaat mee: "Tom zei drie keer dat ik moest doorrijden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Hamme
| 23 reacties
Van der Poel nam enkel z'n ploegmaat mee: "Tom zei drie keer dat ik moest doorrijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu Van der Poel vertrok al in ronde één in de Flandriencross en degradeerde de tegenstand. Hij nam enkel zijn ploegmaat Tom Meeusen mee én weigerde die ook te lossen.

"Vandaag was het een geluk om Tom mee te krijgen", aldus de Nederlander, die zijn ploegmaat vooral naar de tweede plaats wou piloteren. "Hij had al drie keer geroepen om door te rijden, maar ik vond het nog te vroeg voor hem om met die wind alleen te zitten. Op twee ronden van het einde wist ik dat hij die voorsprong wel kon houden."

Ik ben toch een beetje verschoten

-Mathieu Van der Poel

Van der Poel stond zelf toch te kijken van zijn prestatie. "Ik ben een beetje verschoten met de voorsprong. Ik had het niet verwacht om zo vroeg weg te rijden. Als je de vrouwenkoers bekeek bleef het ook lang samen, en dat is toch een goeie graadmeter."

Hij kan nu toch nog meestrijden om het klassement in de DVV Verzekeringen Trofee. Hij halveerde immers zijn achterstand. "Het is nog steeds een groot gat natuurlijk, maar ik zit tegen mijn topvorm aan. Ik denk niet dat het nog beter gaat worden, maar als het zo blijft ben ik al tevreden."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties