Europese kampioene veldrijden: "Vrouwencross gewoon veel leuker om naar te kijken dan mannencross"

Redactie
| 14 reacties
Europese kampioene veldrijden: "Vrouwencross gewoon veel leuker om naar te kijken dan mannencross"
Foto: © photonews

Bij de mannen is de spanning in het veldrijden tegenwoordig ver zoek, maar dat telt helemaal niet voor de vrouwen. De koek wordt verdeeld tussen verschillende rensters en bovendien wordt de wedstrijd pas vaak in het slot beslist.

Afgelopen zondag mochten er nog 7 rensters voor winst sprinten in de Flandriencross van Hamme. "Je weet voor de start nooit wie er zal winnen", vertelde Annemarie Worst in een reportage van Sportweekend. "Elke wedstrijd is spannend. Iedereen is aan elkaar gewaagd, omdat ze allemaal hard trainen om te winnen."

"In de top 10 zitten er ook heel veel verschillende nationaliteiten. De vrouwencross is gewoon veel leuker om naar te kijken dan de mannencross", lacht de Europese kampioene. 

Jonge en oude generatie

Alice Maria Arzuffi, zaterdag 3e in Tabor en zondag 4e in Hamme, vindt dat de verschillende generaties in de vrouwencross samenkomen. "De jonge generatie rijdt alsmaar beter en zet zijn voet naast de oudere generatie. Daardoor hebben we momenteel een sterk vrouwenpeloton in het veldrijden", zegt de Italiaanse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties