Michael Vanthourenhout ijvert voor 'oude systeem' van de Wereldbeker: "Ik volg Wout daar wel in"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Michael Vanthourenhout ijvert voor 'oude systeem' van de Wereldbeker: "Ik volg Wout daar wel in"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op enkele weken tijd kreeg het veldritpeloton enkele lastige en lange verplaatsingen in één weekend te verwerken. In oktober ging het van Boom naar het Zwitserse Bern, afgelopen weekend van het Tsjechische Tabor naar Hamme. Ook Michael Vanthourenhout had het liever anders gezien.

Tussen Tabor en Hamme zit ongeveer 950 kilometer. Geen sinecure dus. "We zijn met zijn vieren met de auto gegaan: mijn broer Dieter, Kevin (Pauwels, red.), een mecanicien en ik. We hebben om de beurt gereden en op 150 kilometer van Hamme zijn we in Nederlander gestopt. Daar zijn we rond middernacht toegekomen."

Al bij al is het nog vlot gegaan. Iedereen heeft afgewisseld om te rijden", aldus de renner van Marlux-Bingoal. Al was het zeker geen voordeel dat Vanthourenhout tweede is geworden in Tabor. "Dan heb je nog de podiumceremonie en de controle, dus dan ben je al een uur later", lacht Vanthourenhout. "Het systeem van vroeger was beter."

Systeem van vroeger

Het systeem van vroeger? Dan refereert de West-Vlaming naar het feit dat er vroeger één Wereldbeker op zondag op de agenda stond en er voor de rest geen wedstrijd gepland was. Ook Wout Van Aert vond het in het weekend Boom-Bern al niet kunnen dat er twee verschillende klassementscrossen in één weekend plaatsvonden.

"Het is nu al een lang seizoen van september tot eind februari" - Michael Vanthourenhout

"Ik volg Wout daar wel in", vervolgt Vanthourenhout. "Vroeger was de Wereldbeker op zondag en dan kon je zaterdag gaan verkennen. Maar veel heeft natuurlijk met internationalisering te maken. Er was heel veel volk in Tsjechië, dus we moeten meegaan in dat verhaal. Bovendien is het voor iedereen hetzelfde."

"In België is dat komend weekend met Wachtebeke en Koksijde minder erg. Maar de kalender zit nu al zo vol", beseft hij. "Het is nu al een lang seizoen van september tot eind februari, maar het is nu zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties