Snel een akkoord uit de bus voor Wout Van Aert? "Deze maand gaan we nog aan tafel"

Redactie
| 14 reacties
Snel een akkoord uit de bus voor Wout Van Aert? "Deze maand gaan we nog aan tafel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Volgens zijn coach Marc Lamberts moet het hoofd van Wout Van Aert zo snel mogelijk vrij zijn om hem op zijn oude niveau te krijgen. En dus gaat zijn manager Jef Van den Bosch deze maand nog de gesprekken met LottoNL-Jumbo opstarten.

Jef Van den Bosch deelt de bezorgheid van de coach van Wout Van Aert. "Wout is tot dusver goed omgegaan met de hele zaak - het typeert zijn professionele ingesteldheid", vertelt hij in HLN. "Maar hij is ook maar een mens. Weerbaarheid heeft zijn grens."

Van Aert kreeg al te horen dat hij groen licht krijgt voor een nieuwe wegploeg in 2019. "We gaan de gesprekken aan met Jumbo. Want dat is dé piste die we zullen bewandelen. Gesprekken met andere teams zijn voorlopig niet aan de orde. Nog deze maand gaan we aan tafel."

'Snelle deal'

"Niets wat een snelle deal met Jumbo in de weg kan staan. Daarvoor was het akkoord van de UCI cruciaal. Belangrijke nuance daarbij is dat we een eventuele verbrekingsvergoeding of boete nooit zullen verhalen op zijn nieuwe werkgever. Zij moeten dat niet betalen, hé. Dat is iets tussen Wout en zijn ex-team. De uitspraak van de arbeidsrechtbank in het najaar van 2019 houdt wat dat betreft dus geen enkel risico in."

Van den Bosch blijft dus overtuigd dat het kamp Van Aert niet schuldig is in de zaak van de contractbreuk. "Ik blijf er trouwens bij dat er dingen gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen en dat ons dossier dus krachtig genoeg is. Meester Van Steenbrugge heeft die dringende reden niet zómaar ingeroepen. Het gaat over zwaarwichtige feiten. Dat zal in de toekomst wel duidelijk worden", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties