Vervecken reageert op uitspraken De Vlaeminck: "Roger vindt nog steeds dat hij de snelste en de beste was"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vervecken reageert op uitspraken De Vlaeminck: "Roger vindt nog steeds dat hij de snelste en de beste was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De uitspraken van Roger De Vlaeminck tijdens de cross in Hamme zinderen nog na. Erwin Vervecken begrijpt het standpunt van de oude kampioen wel, maar nuanceert.

"Ik vraag me soms af of ze de impact van hun woorden goed kunnen inschatten", aldus Vervecken in een reactie bij Wielerkrant.be. "Uiteraard wordt zoiets tussen pot en pint in de vip al lachend gezegd, maar op tv is dat een zware uitspraak. Ach, we kennen Roger en hij vindt nog altijd dat hij de beste en snelste was, hij zorgt altijd wel voor pigment."

Had Van der Poel het dan spannender moeten maken? "Het is een klassement op tijd, nu heeft Mathieu weer uitzicht op de zege, dan moet je niet wachten. Net hetzelfde bij wedstrijden in de Superprestige, dan moet je geen risico's nemen. Als je wacht, speel je met vuur.  Je zou maar eens pech kunnen hebben."

Sven Nys won ook gemiddeld twintig à vijfentwintig crossen op een seizoen, maar hij wachtte langer om toe te slaan

-Erwin Vervecken

Toch heeft hij ook begrip voor het standpunt van De Vlaeminck. "Vermoedelijk gaat Van der Poel nooit getemperd kunnen worden, hij vliegt er gewoon altijd in. Ik snap de twee reacties, maar als ik Mathieu zou adviseren, zou ik in een kleiner crosske wat meer afwachten. Dan is er meer animo en kan hij ook wat rust nemen met oog op de kampioenschappen."

"Pas op, niemand zegt dat hij iemand anders moet laten winnen. Maar misschien wel wat meer spanning mag wel. Sven Nys won ook gemiddeld twintig à vijfentwintig crossen op een seizoen, maar hij wachtte langer om toe te slaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties