Zegekoning van Quick-Step ambitieus naar 2019: "Milaan-Sanremo is mijn eerste hoofddoel"
Redactie
| 0 reacties

Elia Viviani droomt van winst in Milaan-Sanremo

Zegekoning van Quick-Step ambitieus naar 2019: "Milaan-Sanremo is mijn eerste hoofddoel"
Foto: © photonews

Elia Viviani heeft een boerenjaar achter de rug. De zegekoning van 2018 op de weg triomfeerde zondag bovendien ook nog eens aan de zijde van Iljo Keisse in het Kuipke. Volgend seizoen mikt hij op Gent-Wevelgem én Milaan-Sanremo.

Met 18 overwinningen op de weg heeft Viviani zijn debuut bij Quick-Step niet gemist. "Ik beleef de beste jaren in mijn carrière", vertelt de Italiaanse kampioen in gesprek met Sporza. "Elk jaar verleg ik mijn grens. Op de Olympische Spelen heb ik mijn doel bereikt, nu droom ik van grote wedstrijden op de weg. In Gent-Wevelgem was ik er dichtbij, ook Milaan-Sanremo staat op mijn verlanglijstje."

Eigenaardige koers

"Sanremo is een eigenaardige koers", gaat Viviani verder. "Je kan je fantastisch voelen en toch kan het op 10 kilometer van het einde plots afgelopen zijn. Dat is me dit jaar overkomen. Ik was klaar om te sprinten voor de tweede plaats. Op de Via Roma ging ik op mijn pedalen staan en plots had ik niks meer in de tank zitten. Niet abnormaal na bijna 300 kilometer." 

Maar La Primavera wordt dus het eerste grote doel van het seizoen voor Viviani. "Sanremo is mijn eerste hoofddoel van 2019. De Primavera is misschien wel het enige monument dat ik kan winnen. Daar ga ik erg hard voor werken."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties