Kersvers Movistar-ploegleider moet Quintana opnieuw naar de top brengen: "Sky heeft volgend seizoen een probleem"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Kersvers Movistar-ploegleider moet Quintana opnieuw naar de top brengen: "Sky heeft volgend seizoen een probleem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Movistar verwelkomt volgend seizoen met Max Sciandri een ploegleider die overkomt van BMC. De Italiaanse sportdirecteur moet Nairo Quintana opnieuw naar zijn oude niveau loodsen.

Quintana rijdt de laatste twee seizoenen niet meer op zijn beste niveau. Maar Sciandri weet al hoe hij het gaat aanpakken. "Nairo moet vertrouwen krijgen, want hij is nog steeds een wereldtopper", zegt hij bij El Tiempo. "

Quintana won de Giro in 2014 en de Vuelta in 2016. De Colombiaanse berggeit stond ook al 3x op het podium van de Tour. Maar afgelopen seizoen draaide het nooit bij Quintana. "Hij kan nog veel winnen in de toekomst", zegt Sciandri. "Hij is nog steeds één van de beste renners ter wereld. Mijn doel is om hem opnieuw naar de top te krijgen. Iedereen krijgt wel eens met een mindere periode te maken."

Sky met twee kopmannen

De Tour winnen wordt ook in 2019 ongetwijfeld moeilijk, al ziet Sciandri wel één voordeel bij de rivalen van Team Sky. "Sky heeft volgend seizoen twee kopmannen (Froome en Thomas, red.) en dat is een probleem."

Bij Movistar weten ze nochtans wat dat inhoudt. Dit jaar stonden er met Alejandro Valverde, Mikel Landa en Quintana natuurlijk drie kopmannen aan de start van de Tour. Een groot succes werd dat echter niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties