Volgens Wout Van Aert heeft zijn coach het bij het rechte eind: "Lijkt me de essentie van het verhaal"

Redactie
| 0 reacties
Volgens Wout Van Aert heeft zijn coach het bij het rechte eind: "Lijkt me de essentie van het verhaal"
Foto: © photonews

Marc Lamberts stelde maandag in de Belgische kranten vast dat zijn pupil Wout Van Aert te veel aan zijn hoofd heeft om optimaal te presteren. De wereldkampioen kan niet anders dan zijn coach gelijk te geven.

Van Aert heeft de laatste weken veel aan zijn hoofd, vooral dan door de rechtszaak tegen Sniper Cycling en het feit dat hij nog niet zeker was of hij in 2019 op de weg mocht koersen. "Dat de muizenissen in mijn hoofd er dieper inhakken dan ik zelf zou willen, lijkt me de essentie van het verhaal", aldus Van Aert bij Wielerflits.nl.

"Wellicht kan Marc - vanaf de zijlijn - daar beter over oordelen dan ik dat zelf kan. Ik heb allesbehalve het gevoel dat ik zonder energie aan de start sta. Ik begin aan elke wedstrijd met de juiste instelling", vervolgt de wereldkampioen." Anderzijds is zoiets ook niet echt meetbaar. Marc zal het wel bij het rechte eind hebben, denk ik."

"Dat ik minder weerbaar ben, dat voel ik zelf ook"

Het wordt dus afwachten of Van Aert in december en januari wel zijn beste niveau kan terugvinden. "Dat ik conditioneel wat ter plaatse blijf trappelen en dat de progressie die ik de voorbije weken hoopte te maken er niet komt, daar moet ik niet flauw over doen. En dat ik minder weerbaar ben, dat voel ik zelf ook. Ik kan alleen maar hopen dat het tij snel keert. Is het niet volgend weekend, dan na mijn stage in Calpe", sluit hij af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties