Waarom zijn Belgische ploegleiders zo gegeerd in het peloton? Hendrik Redant geeft het antwoord

Redactie
| 0 reacties
Waarom zijn Belgische ploegleiders zo gegeerd in het peloton? Hendrik Redant geeft het antwoord
Foto: © photonews

Belgische ploegleiders zijn alomtegenwoordig in het WorldTour-peloton. Maar hoe komt dat toch? Volgens Hendrik Redant, die nog niet zo lang geleden een contract bij Dimension Data tekende, is er een logische verklaring.

Belgische ploegleiders zijn erg gewild in het peloton. Waarom? "We gelden als loyaal, spreken veel talen en hebben meestal een groot netwerk", legt Redant uit in Het Nieuwsblad. "We zijn bovendien verknocht aan de koers en doen daarom meer dan het gevraagde."

"Met de auto vanuit België naar Spanje rijden voor een stage? Geen probleem. Twee dagen langer in het buitenland blijven voor een verkenning? Zelfs drie als het moet. We zijn gebeten door de wielermicrobe. Ploegen weten dat ze op een Belgische ploegleider altijd kunnen rekenen", zegt de 56-jarige Redant. 

3 Vlaamse ploegleiders bij Dimension Data

Bij zijn nieuwe ploeg is hij bovendien niet de enige Vlaamse ploegleider. "Bij ­Dimension Data worden de voorjaars-koersen verdeeld tussen Van Oudenhove, Heynderickx en mij. De drie Vlamingen. Wij kennen de weg uit ons hoofd, een Zuid-Afrikaanse ploegleider moet je niet vragen of de bocht aan de voet van de Oude Kwaremont links of rechts afbuigt."

Sky en Sunweb gaan vooral voor jonge ploegleiders, terwijl het merendeel van de Belgische ploegleiders al wat ouder is. "Er komt een dag dat we versleten zijn, maar met Lodewyck, Vanmarcke, De Weert en Willems staat er toch een nieuwe lichting klaar. Dat zijn ook niet per se gasten die wetenschappelijke adelbrieven hebben", besluit Redant. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties