"Moet Mathieu naar de weg? Moesten Erik De Vlaeminck en Roland Liboton destijds ook opkrassen?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
"Moet Mathieu naar de weg? Moesten Erik De Vlaeminck en Roland Liboton destijds ook opkrassen?"
Foto: © photonews

Mathieu Van der Poel domineert het veldrijden, werkelijk niemand komt in de buurt van de Nederlander. Dat zorgt ervoor dat de spanning wat wegebt uit de cross. Christoph Roodhooft reageert.

“Mathieu van der Poel is veel te goed. Zoals het veldrijden nu is, heb ik er maar één woord voor: saai", zei Mario De Clercq. "Zo'n uitspraak kan ik dus al niet begrijpen", aldus Roodhooft in Het Nieuwsblad. "In de cross van Bern reden Mathieu en Van Aert op zes seconden van elkaar. Zes seconden: in een wegkoers wil dat zeggen dat er één telefoonpaal tussen zit.”

Overaanbod

"Natuurlijk begrijp ik ergens wel dat Mathieu het wereldje op dit moment wat versmacht. De kijkcijfers zijn blijkbaar een stukje lager. In zijn plaats zou ik ook niet elke cross van bij de start voluit gaan, maar dat is zijn temperament. Mathieu wil elk moment pakken wanneer het zich voordoet. En zouden die lagere kijkcijfers echt alleen aan Mathieu liggen? Elke cross groot en klein komt tegenwoordig op tv. Een overaanbod, denk ik.”

De Clercq opperde ook voor een overstap naar de weg. “Nog zo'n uitspraak. Moest Erik De Vlaeminck destijds dan ook maar opkrassen? Liboton ook? Stel je voor dat Mathieu en Wout volgend seizoen koersen winnen in het voorjaar, dat ze ook daar echte vedetten worden. Is het dan slecht voor de sport dat zij ook crossen? De piste is net groot geworden met de sterren van de weg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties