Toevalstreffer? "Het was niet de bedoeling dat Mathieu het NK zou rijden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Toevalstreffer? "Het was niet de bedoeling dat Mathieu het NK zou rijden"
Foto: © photonews

Wanneer je Mathieu Van der Poel her en der crossen, wegwedstrijden en mountainbikewedstrijden ziet winnen, denk je al snel dat de Nederlander gewoon aan de start komt als hij er zin in heeft. Ploegleider Christoph Roodhooft countert.

“Klopt helemaal niet. Mathieu zit in een groeifase. Vroeger deed hij alles op gevoel, maar hij evolueert. Hij traint graag gericht, wordt ook graag gestuurd, zodat hij zelf niks moet overdenken. Wij - Philip en ik - dringen altijd aan op rustmomenten in zijn programma. Zo heeft hij dit jaar niet gereden in de Verenigde Staten. Na Koksijde gaat hij er opnieuw langer uit, ook op onze vraag", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

“Wij hebben het laatste woord, maar we luisteren ook naar Mathieu. Het was bijvoorbeeld niet de bedoeling dat hij het Nederlands kampioenschap op de weg zou rijden. Maar de week voordien zaten we op hoogtestage in Livigno, als voorbereiding op de wereldbeker mountainbike in Andorra. Mathieu zat zó goed in vorm. Moet je hem een NK in het geboortedorp van zijn vader dan ontzeggen?"

Twaalf koersdagen, zes overwinningen

"In totaal heeft hij twaalf wedstrijddagen op de weg. Is dat veel? Hij heeft nog zes keer gewonnen ook. ”Dat is het beeld dat bestaat, ja. We hebben het geluk of de pech gehad om met Niels en Mathieu renners te hebben die niet graag op een labo-fiets zitten. Dan ga je op zoek naar manieren om zo veel mogelijk te weten te komen over uw renner zonder dat die dat als verstikkend ervaart. Ik hoor Mathieu elke dag, weet elke dag wat hij moet doen en wat hij gedaan heeft. Via trainingspeaks laadt zijn wattagemeter automatisch de data van zijn training op.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties