Wachtebeke zorgde voor aangename verrassing: "Parcours dat ik heel graag doe"

Wachtebeke zorgde voor aangename verrassing: "Parcours dat ik heel graag doe"
Foto: © photonews

Een totale verrassing was het misschien niet helemaal, want Michael Vanthourenhout heeft al meerdere sterke wedstrijden gereden. Dat hij zo sterk voor de dag zou komen, hadden we toch niet verwacht. Vanthourenhout deed van der Poel hard werken, maar moest finaal wel buigen voor de Nederlander.

Het was een opvallend sterke Vanthourenhout die we aan het werk zagen. Hij kende niet veel moeite om Wout van Aert voor te blijven. "Dit is een parcours dat ik heel graag doe: veel draaien en keren. Er kwam ook techniek aan te pas. Samen met Eli Iserbyt kon ik het ploegenspel spelen."

Eens Mathieu tien meter had, moest ik hem laten gaan

Michael Vanthourenhout

Waarna een wel bijzonder zware missie volgde: Mathieu van der Poel proberen bij te houden. "Ik kon proberen om zijn achterwiel te volgen. Op sommige stukken ging dat wel. Eens hij tien à twintig meter had, moest ik hem beetje bij beetje laten gaan."

Wat ook merkwaardig was: meerdere veldrijders hadden moeite met de balkjes. "Ik ben hier woensdag geweest en ben toen ook gevallen. Daarom heb ik in de laatste drie ronden gekozen om te lopen en niet teveel risico te nemen. Door erover te springen had ik dichter kunnen komen, maar op de andere stukken verloor ik dan weer drie, vier seconden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties