Winnaar Mathieu van der Poel legt uit hoe hij ten val kwam: "Knap dat Wout dat deed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Winnaar Mathieu van der Poel legt uit hoe hij ten val kwam: "Knap dat Wout dat deed"
Foto: © photonews

De eerste editie van de Ambiancecross in Wachtebeke werd - niet echt verrassend - een prooi voor Mathieu van der Poel. "Knap dat Wout over de balken sprong", aldus de Nederlander, die wel ten val kwam.

"Wat je mij nog kan vragen? Ik weet het niet. Wat ik van de ambiance vond misschien?", lachte winnaar Van der Poel voor de camera van Sporza. "Het was een leuke nieuwe cross. De wei lag wel heel slecht. Het hobbelde heel hard, wat het lastig fietsen maakte. Maar het is leuk om eens ergens anders te rijden."

Van der Poel kwam wel ten val op de balkjes. "Maar ik heb me geen pijn gedaan", aldus de Nederlander. "Het was omdat Wout van Aert voor mij reed en sprong. Het is knap dat hij dat deed, want de balken lagen hier niet makkelijk. Maar het ging iets trager dan ik had ingeschat en daardoor had ik geen tijd meer om de tweede balk te nemen."

Vanthourenhout lastige klant

Vanthourenhout maakte het de winnaar nog knap lastig. "Ik wist dat Vanthourenhout hier goed zou zijn, want het is een parcours dat hij erg goed aankan. Maar het tweede deel tot aan de balken lag me goed. Daar heb ik het verschil gemaakt", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties