Wout Van Aert na afloop van Wachtebeke... op de rollen: "Bezig met de laatste procentjes, dat is gewoon wetenschap"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 27 reacties
Wout Van Aert na afloop van Wachtebeke... op de rollen: "Bezig met de laatste procentjes, dat is gewoon wetenschap"
Foto: © photonews

Na de Ambiancecross in Wachtebeke was Wout Van Aert niet in het perstentje te zien, maar wel buiten op de rollen. "Ik ben met de laatste procentjes bezig", vertelde de wereldkampioen bij Sporza.

Een opmerkelijk beeld, maar uiteraard met een geldige reden. "Ik moet nog verbeteren, dus ik ben met de laatste procentjes bezig", lachte Van Aert. "Na 10 minuten heeft het geen nut meer om even uit te fietsen. Dan moet je al een uur losrijden om het lactaat weg te krijgen. Maar na de aankomst kan je op 8 minuten al heel veel doen. Dat is gewoon wetenschap en daar zijn we uiteraard mee bezig op het hoogste niveau."

"Beter dan vorige week"

Het ging alvast beter dan vorige week in Tabor. "Ik voelde mij zeker beter dan vorige week", vervolgde Van Aert. "Er zat wel wat kracht op in het begin, maar ik zat op de limiet toen Mathieu en Michael wegreden. Bij die val op de balkjes was de aansluiting helemaal weg. Al was het sowieso nog lastig geweest."

"Maar ik heb me de op de 3e plek gefocust en dat is gelukt. Ik ben best tevreden over het gevoel dat beter is. Ik kijk al uit naar morgen", aldus Van Aert over de Wereldbeker in Koksijde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties