Wuyts reageert op heisa rond Verbrugghe: "Stak Planckaert hem bewust een dolk in de rug?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Wuyts reageert op heisa rond Verbrugghe: "Stak Planckaert hem bewust een dolk in de rug?"
Foto: © photonews

In de nasleep van de aanstelling van Rik Verbrugghe als bondscoach in van de Belgische wielerploeg, kwam Walter Planckaert met een klein schandaal naar boven. Verbrugghe zou over de voet van één van zijn mecaniciens gereden hebben én vluchtmisdrijf gepleegd hebben.

Michel Wuyts reageert in zijn column in Het Laatste Nieuws. "Stak Walter Planckaert ruim zeven maanden na de aanrijding van mecanicien Roger Michiels aspirant-bondscoach Rik Verbrugghe bewust een dolk in de rug? Negen dagen voor zijn officiële aanstelling? Planckaerts antwoord is 'neen'."

"De meest ervaren rot in het ploegleidersheil zei me gisteren tot drie keer toe goed met Verbrugghe overweg te kunnen. En hem een mooie carrière als bondscoach toe te dichten. Planckaert vond wel dat hij het recht had zijn ontgoocheling op Verbrugghes reactie te ventileren. Die vulde onmiddellijk na die bewuste Gent-Wevelgem geen aanrijdingsformulier in. Dat kun je ook lang na de feiten als een foute inschatting bestempelen."

Harde term

"Planckaert gebruikte de wel zeer harde term 'vluchtmisdrijf'. Meester Guillaume Reynders, Verbrugghes raadsman, betwist die aantijging ten zeerste. Planckaert tempert door die woordkeuze nu ongelukkig te noemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties