De toppers uit het veld op stage: wie gaat naar waar en wat gaan ze doen?

De toppers uit het veld op stage: wie gaat naar waar en wat gaan ze doen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Qua timing zitten ze alvast op dezelfde lijn. Klaarblijkelijk is dit het perfecte moment om een stage in te lassen. Al beginnen van der Poel, van Aert en ook Aerts eraan met elk hun eigen doelen. Eén ding hebben ze alledrie wel gemeen: de bestemming, namelijk Spanje.

Van der Poel trekt zoals bekend naar Benicassim om zijn eerste voorjaar op de weg voor te bereiden. "Ik zal vooral veel uren op de fiets zitten", laat hij weten aan Het Nieuwsblad. "Die uithoudingstrainingen heb ik wel nodig, want tijdens het veldritseizoen ligt de focus niet echt op duur."

Ook voor Wout van Aert zal de duur een belangrijk thema worden tijdens zijn stage in Calpe. "Die lange ritten zijn belangrijk voor de rest van de winter, maar ook om het komende voorjaar goed door te komen. Bovendien ga ik veel bergop trainen. Dan kan ik altijd de juiste intensiteit in die trainingen leggen."

EERST EVEN RUST VOOR AERTS

Toon Aerts kan je de volgende twee weken in Mallorca vinden. "De eerste dagen ga ik toch eerst rusten en mentaal alles laten bezinken. Daarna volgen dan duur-en intervaltrainingen samen met mijn jongere ploegmaat Andreas Goeman."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties