Laurens Sweeck analyseert eerste deel van zijn seizoen: "Niet in zak en as, maar ik moet beter kunnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Laurens Sweeck analyseert eerste deel van zijn seizoen: "Niet in zak en as, maar ik moet beter kunnen"
Foto: © photonews

Laurens Sweeck stond dit seizoen al 6 keer op het podium en won in in Neerpelt. Toch is de 24-jarige crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice niet helemaal tevreden. "De voorbije twee jaren waren beter."

Sweeck is ook dit seizoen een vaste klant voor de top 10. Toch vindt hij zelf dat het beter kan. "Ik denk dat ik beter moet kunnen dan wat ik al heb laten zien", opent hij in gesprek met Wielerkrant.be. "Toegegeven, het is ook niet slecht, maar de voorbije twee seizoenen waren beter. Ik zit niet in zak en as en ik moet zeker niet wanhopen, maar ik had het liever toch beter gezien."

"Ik heb natuurlijk ook wat pech en tegenslag gehad. Dat kostte mij af en toe een podiumplek. En natuurlijk is het niveau van Mathieu van der Poel én de rest ook omhoog gegaan. Het ligt allemaal dichter bij elkaar voor de 3e, 4e en 5e plek", beseft Sweeck. 

'Ik voel me minder'

Desondanks stond hij toch al 6 keer op het podium, vorige week nog in Hamme. "Ik heb momenteel 6 podiumplaatsen, maar ik mis er zeker 2 door tegenslag. Anders zat ik al op 8. Vorig seizoen eindigde ik met 15 podiumplaatsen, dus ik heb toch een slechter gevoel omdat ik minder heb meegedaan. Ik voel me ook minder goed. Ik weet niet aan wat het ligt, dus ik moet gewoon hard blijven werken."

Aan een andere aanpak in de zomer ligt het zeker ook niet. "Af en toe probeer je wel eens te sleutelen, want je gaat niet beter worden van altijd hetzelfde te doen. Maar grote veranderingen zijn er zeker niet geweest. Het is gewoon zoeken naar de echte topvorm. Hopelijk heb ik die binnen twee weken wel te pakken", zegt Sweeck, die vanaf maandag op stage is in het Spaanse Mallorca.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties