Ook Laurens Sweeck verkiest de Spaanse zon boven extra crossen: "De kalender is zo vol geworden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook Laurens Sweeck verkiest de Spaanse zon boven extra crossen: "De kalender is zo vol geworden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De top van het veldrijden verkiest de komende twee weken de Spaanse zon boven de Belgische regen. Ook Laurens Sweeck doet dat. Hij gaat met twee ploegmaats naar Mallorca.

Wanneer we Sweeck maandagmiddag opbelden, zat de crosser van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice te wachten op zijn vliegtuig richting Spanje. "We gaan met enkele jongens van de ploeg een kleine twee weken naar Mallorca", vertelt Sweeck bij Wielerkrant.be.

"Daan Soete en Toon Vandebosch gaan ook mee. Dat betekent dat ik pas voor Hasselt en Mol. Het weekend daarna rijd ik alleen in Essen, niet in Overijse."

"Een break is best noodzakelijk met de drukke kerstperiode in aantocht"

Heel wat crossers kiezen eind november voor een welverdiende break en de zuiderse zon. "Of het een trend is? Tien jaar geleden gebeurde dat ook, maar de laatste jaren is de kalender zo vol geworden dat niet iedereen het deed. Maar de renners die een klassement te verdedigen hebben, doen het wel. Dat is best noodzakelijk met de drukke kerstperiode in aantocht."

"De laatste weken is het ook al heel druk geweest en je moet toch fris en gerecupereerd naar die eindejaarsperiode gaan. Goed dat je dan eens 10 dagen kilometers kan afleggen met het oog op de tweede helft van het seizoen. Zelf hoop ik dan mijn niveau na de stage nog wat omhoog te trekken", besluit Sweeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties