Patrick Lefevere over vertrokken Marc Coucke: "Hij vond het niet meer plezant omdat hij zich niet meer mocht moeien"

Redactie
| 8 reacties
Patrick Lefevere over vertrokken Marc Coucke: "Hij vond het niet meer plezant omdat hij zich niet meer mocht moeien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Coucke is tegenwoordig vooral bezig met de voetbalwereld en RSC Anderlecht, maar in het verleden was hij natuurlijk ook actief in het wielrennen. Al liep dat ook overal niet zo goed af.

Coucke heeft tegenwoordig de touwtjes bij voetbalclub RSC Anderlecht in handen. En dat doet hij zelfs op het extreme af. Twee weken geleden stuurde hij aanvaller Landry Dimata op vakantie, maar de Belgische miljonair geeft blijkbaar ook tactische richtlijnen aan de spelers.

In zijn periode bij Quick.Step botste het ook af en toe tussen Coucke en het management, waaronder Patrick Lefevere. "Dat kwam vooral omdat Coucke bij Lotto alles regelde, tot de contracten van de mecaniciens toe. Dat kon hij bij ons niet", zegt Lefevere bij Sporza

Sms'jes over de koers

"In het begin stuurde hij mij tijdens de wedstrijd ook wel eens sms'jes over de koers, omdat hij dacht dat ik in de auto zat. Maar als manager zat ik niet meer in de wedstrijd. Hij dacht dat zijn tv beter was dan de mijne", lacht de teammanager van Deceuninck-Quick.Step. "Maar naar de renners heeft hij dat soort sms'jes wel nooit gestuurd."

"Ik denk dat de lijn bij ons veel duidelijker was dan bij Lotto. Toen hij bij ons vertrok, zei Coucke dan ook: "Het is niet meer plezant, want ik mag mij niet meer moeien'", aldus Lefevere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties