Paul Herygers met lof voor Mathieu van der Poel: "In vergelijking met hem was ik een prullenman"

Redactie
| 16 reacties
Paul Herygers met lof voor Mathieu van der Poel: "In vergelijking met hem was ik een prullenman"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel domineert het veldrijden. Dat was afgelopen weekend niet anders in Wachtebeke en Koksijde. Paul Herygers is duidelijk: "Hij hoort nu al in het rijtje De Vlaeminck, Liboton en Nys."

Niemand kan dit seizoen opboksen tegen Mathieu van der Poel. "Hij is, ondanks zijn zomer op de weg en de mountainbike, nog meer doorgegroeid", analyseert Herygers bij Sporza. "Als je zijn torso ziet: die is eigenlijk al volmaakt voor wat nog moet komen. De Vlaeminck, Liboton en Nys. Tussen dat rijtje hoort hij nu al."

Herygers werd zelf ooit wereldkampioen in Koksijde en stond bekend als een echte zandspecialist. "Zoals hij door het zand reed in Koksijde, dat kon zelfs ik niet. In vergelijking met hem was ik een prullenman", bekent hij. 

'Niet lang voor hij een klassieker wint'

"Ik was af en toe ook eens de beste, maar dan wel van mijn generatie. Ik ben blij dat ik tegen zijn pa moest rijden en niet tegen hem. Als je daar tegen moet rijden, ben je coureur af. Dan win je gewoon geen koers meer. Als je hem tegenkomt, kun je beter gaan werken."

Het is nu al uitkijken naar wat de Nederlander in het voorjaar zal presteren. "Ik verwacht ook veel van Van der Poel op de weg. Hij is geen gewone smurf. Hij is niet voor niets Nederlands kampioen op de weg. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het niet lang zal duren voor hij een klassieker wint", besluit Herygers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties