Vanop de derde rij naar de zege in Koksijde: "Mijn eerste overwinning in de Wereldbeker: bizar, gewoon"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Vanop de derde rij naar de zege in Koksijde: "Mijn eerste overwinning in de Wereldbeker: bizar, gewoon"
Foto: © photonews

Bij de vrouwen is de Nederlandse Denise Betsema ongetwijfeld dé revelatie van het seizoen. Afgelopen weekend pakte ze de dubbel in Wachtebeke en Koksijde.

Betsema won al enkele klassementscrossen, maar nog geen Wereldbekermanche. Tot zondag. "De eerste overwinning in de Wereldbeker: bizar, gewoon", stond de Nederlandse zelf versteld van haar prestatie in de Duinencross. "Natuurlijk ga je altijd van start met het doel om te winnen. Maar dat het dan ook allemaal gebeurt, dat alles op zijn plek valt..."

"Ik stond vrij ver naar achter aan de start: de derde rij", vervoglde ze bij haar team. "Maar ik kon goed opschuiven, er zaten enkele afdalingen waar ik goed kon passeren, en zo kon ik aansluiten bij de kopgroep. Toen ik eindelijk op de koppositie kwam, kon ik mijn eigen tempo en mijn eigen lijnen rijden. En zo kon ik wegrijden."

"Ik zit nu op een wolk" - Denise Betsema

Betsema schoolde zich om van mountainbikester naar veldrijdster. Waar eindigt het verhaal van de aanwinst van Marlux-Bingoal? "Ik hoop snel een betere startpositie te hebben. Daar zal vandaag ook toe bijdragen. En aan de hand daarvan nog beter mee te komen in Wereldbekers."

"Maar ik heb mezelf vandaag wel bewezen in de Wereldbeker. Ik hoop dat ik deze vorm kan doortrekken in de rest van het seizoen. Ik zit nu op een wolk. En daar zal ik nog even op blijven", eindigt Betsema. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties