Voormalig wereldkampioen is overtuigd: "WK wordt een tweestrijd tussen Mathieu en Wout"

Redactie
| 24 reacties
Voormalig wereldkampioen is overtuigd: "WK wordt een tweestrijd tussen Mathieu en Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Paul Herygers is er rotsvast van overtuigd dat er dit seizoen nog spanning op komst is in het veldrijden. "Wout moet zich vastklampen aan zijn prestatie in Koksijde", zegt hij.

Het feit dat van der Poel domineert, heeft ook wat te maken met een mindere Wout Van Aert dit seizoen. "Die perikelen met zijn ploeg, daar is geen enkele mens, zelfs Van Aert, niet tegen opgewassen. Dat wens je niemand toe", zegt Herygers bij Sporza.

"Maar nu is er toch weer wat kleur aan de horizon. Hij moet zich vastklampen aan zijn prestatie in Koksijde. Vorig jaar zou hij ook niet kunnen winnen tegen Van der Poel, maar ik durf nu al zeggen: 'Hou je vast aan de takken van de bomen. Het kan wel!'"

"Ik geloof niet in een WK-complex bij van der Poel" - Paul Herygers

Herygers is er dan ook van overtuigd dat de dominantie van de Nederlander niet zal blijven duren. "Ik geloof straks in een spannende cross op het WK. Ik twijfel niet dat het een tweestrijd wordt met Van Aert."

"Ik hou rekening met een sterke Van Aert. Niemand zal op voorhand kunnen zeggen: het is in orde voor ons. Mirakels bestaan in de cross. Vorig jaar zou het ook niet waar zijn, maar het geschiedde wel. Al geloof ik ook niet in een WK-complex bij van der Poel", eindigt Herygers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties