Wouter Vandenhaute gaat ook het veldrijden aanpakken: "Tegenkanting deert me niet"

Redactie
| 25 reacties
Wouter Vandenhaute gaat ook het veldrijden aanpakken: "Tegenkanting deert me niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dwars door Vlaanderen vindt vanaf 2019 vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen plaats. Met dank aan Wouter Vandenhaute, de eigenaar van Flanders Classics. Maar Vandenhaute wil ook het veldrijden aanpakken.

Vandenhaute is tegenwoordig ook de eigenaar van de Superprestige veldrijden. "Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om Dwars door Vlaanderen tussen Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen te krijgen. Maar nu past de puzzel perfect", citeert Belga Vandenhaute. "Maar ook het veldrijden is aan hervormen toe."

Te veel crossen in verschillende klassementen: het is niet de eerste keer dat het probleem ter sprake komt. "In die kalender kan een kat haar eigen jongen niet meer terugvinden", vervolgt Vandenhaute. "Er zijn drie klassementen en een pak te veel crossen. Steeds maar komen er wedstrijden bij. Het moet kwalitatief veel beter dan wat we nu soms zien. Ik wil hervormen, een betere structuur uittekenen."

'Veel overzichtelijker'

"Natuurlijk zal ik tegenkanting krijgen, wordt het opnieuw duwen en trekken, maar dat deert me niet. Het moet allemaal veel overzichtelijker worden. Maar voor morgen is het nog niet", besluit de baas van Flanders Classics. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties