Het hart van Niels Albert bloedt: "Mensen vertrokken na drie kwartier naar huis"

Redactie
| 24 reacties
Het hart van Niels Albert bloedt: "Mensen vertrokken na drie kwartier naar huis"
Foto: © photonews

De vrouwencross floreert tegenwoordig. Veel jonge (deelneemsters) en verschillende winnaressen, maar vooral veel spanning. Niels Albert ziet het graag gebeuren.

Albert heeft tegenwoordig veel meer interesse in het vrouwenveldrijden. "Ik ben van de oude stempel. Als ik aan cross denk, denk ik aan de mannen", opent hij zijn column in HLN. "Toen ik zelf nog reed, interesseerde de vrouwencross me niet. Toen ik ploegleider werd, hield ik het na tien minuten voor bekeken, maar tegenwoordig begrijp ik goed dat kijkers dit een aantrekkelijke sport vinden."

"De vrouwen rijden een stuk trager dan de mannen, en het ziet er niet altijd even spectaculair uit, maar de races zijn wel spannend. Ik loop niet meer weg als de vrouwen bezig zijn", is Albert duidelijk. "De top in het vrouwenveldrijden is breed, en dat houdt het boeiend. Wat een verschil met de mannen. Mijn hart heeft zondag gebloed. Ik heb mensen gezien die na drie kwartier cross naar huis vertrokken."

"Na drie ronden lag het podium vast"

"Ze moesten de finish niet zien. Zo spijtig, maar ik snap het wel: na drie ronden lag het podium vast. Meer nog, ik kon de volledige top tien voorspellen, in juiste volgorde", zegt Albert. Er komt volgens de ploegleider ook minder volk naar de cross kijken. "Dat er zo veel crossen op tv komen, wel 40 à 45 deze winter, heeft er zeker mee te maken. Maar ook de suprematie van Van der Poel speelt."

"Als ex-sporter vind ik het geweldig wat hij doet, zondag reed hij belachelijk goed door het zand, maar ik sprak vorige week met een organisator. Die zei me dat hij Mathieu bewondert, maar dat hij niet moest komen naar zijn cross. 'Geef mij maar een onvoorspelbare wedstrijd', was zijn mening."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties