Mathieu van der Poel bijt nog eens van zich af: "Het is toch ook leuk om naar het voetbal van Barcelona te kijken"

Redactie
| 25 reacties
Mathieu van der Poel bijt nog eens van zich af: "Het is toch ook leuk om naar het voetbal van Barcelona te kijken"
Foto: © photonews

Roger De Vlaeminck begrijpt de aanpak van Mathieu van der Poel in het hedendaagse veldrijden niet. Dat liet De Vlaeminck vorige week nog eens duidelijk verstaan in Hamme. De Nederlander zelf reageerde nog eens op die uitspraken.

"Hij maakt de cross kapot", was de duidelijke boodschap van Roger De Vlaeminck. "Het is niet aan mij om de cross spannend te maken, wel om zoveel mogelijk te winnen", komt de Europese kampioen veldrijden bij Sporza nog eens terug op die uitspraken. "Daarvoor betalen mijn sponsors mij. De belangen zijn te hoog om het spannend te maken."

Barcelona en Lewis Hamilton

Van der Poel trekt de vergelijking door naar andere sporten. "Ik probeer het altijd te vergelijken met andere dingen. Als je Barcelona ziet winnen, dan is dat ook leuk om naar te kijken, want ze voetballen zo mooi. Je moet het een beetje vanuit dat perspectief bekijken."

"Maar het is niet nieuw dat iemand een sport domineert. Kijk naar de F1: ik denk dat Lewis Hamilton 8 van de 10 GP's wint. Daar wordt ook niets over gezegd. Dat ik wegrenner moet worden om van het gezaag af te zijn? Daarvoor cross ik veel te graag", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties