Mathieu van der Poel gegeerd wild op de weg: iederéén wil de Nederlander in de klassiekers

Redactie
| 10 reacties
Mathieu van der Poel gegeerd wild op de weg: iederéén wil de Nederlander in de klassiekers
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel geniet momenteel in Spanje van een welverdiende pauze en stoomt er zich deels klaar voor het klassieke voorjaar dat hij voor het eerst zal betwisten. Ondertussen willen alle organisatoren van de klassiekers de Nederlander naar hun wedstrijden lokken.

Corendon Circus, het team van Mathieu van der Poel, heeft geen WorldTour-status en moet dus hopen op wildcards om deel te nemen aan de klassiekers. Flanders Classics zal weldra samenzitten met de broers Roodhooft, die de sportieve leiding in handen hebben bij de ploeg. 

"Tijdens de cross in Gavere heb ik gesproken met Mathieu, ­vader Adrie en hun entourage", aldus Wouter Vandenhaute in Het Nieuwsblad. "We gaan de komende weken eens samenzitten, de contacten zijn goed. Ik ga niet vooruitlopen, maar het team kijkt met interesse naar Flanders Classics, en wij kijken met interesse naar Mathieu."

E3

Dwars door Vlaanderen ligt zo goed als vast, ook in de E3 en Gent-Wevelgem komt van der Poel wellicht in actie. "Natuurlijk willen wij Mathieu aan de start in Harelbeke", zegt organisator Jacques Coussens. "Als hij wil rijden, krijgt hij een wildcard."

Het is wel nog onduidelijk of de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix tot de opties behoren. Het voorjaar staat vooral in het teken van uitproberen en die twee koersen zijn toch van een ander kaliber. Bovendien is het nog maar de vraag wanneer van der Poel dit seizoen een punt acher zijn veldritseizoen zet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties