Mathieu van der Poel: "Ik wil niet het gevoel hebben dat ik iets misloop"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Mathieu van der Poel: "Ik wil niet het gevoel hebben dat ik iets misloop"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel is van alle markten thuis en schittert zowel op de wegfiets, de mountainbike als op zijn crossfiets. "Die afwisseling houdt me fris", zegt de Nederlander.

Van der Poel is Nederlands kampioen op de weg, in het veld en op de MTB. Zijn focus ligt op de Spelen van 2020, waar hij in het mountainbiken een medaille wil veroveren. Maar tegelijk zal hij natuurlijk ook crossen en op de weg fietsen. "Ik word niet gepusht om één fiets te kiezen", zei hij in Sportweekend

"Die afwisseling houdt me fris en daardoor kan ik het goed volhouden en zijn de trainingen niet echt opofferingen."

Mountainbiken laten vallen?

"Mocht ik mijn hele carrière alle disciplines kunnen combineren, dan zou ik het doen. Maar op een bepaald moment zal ik iets moeten laten vallen. Zoals ik het nu zie, is dat misschien wel het mountainbiken."

Zal zijn drukke offroad-carrière de Nederlander ook niet wat remmen op de weg? "Misschien gaat het daardoor net zo goed op de weg", weerlegt van der Poel dat argument."

"Nu sta ik zonder druk aan de start van een wegkoers. Er hoeft niets. Dat brengt ergens ook rust. Maar na het NK op de weg heb ik beslist om de klassiekers te rijden. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik iets misloop. Ik wil het wel proberen", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties