Ook Nederlandse klassieker aast op Mathieu van der Poel: "Als ik zie wat Wout Van Aert vorig jaar gedaan heeft..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ook Nederlandse klassieker aast op Mathieu van der Poel: "Als ik zie wat Wout Van Aert vorig jaar gedaan heeft..."
Foto: © photonews

Zowat alle organisatoren van de klassiekers azen op de deelname van Mathieu van der Poel in het voorjaar. En ook in Nederland willen ze graag de alleskunner aan de slag zien. De weg naar de Amstel Gold Race ligt alvast helemaal open.

De Amstel Gold Race (21 april) is de enige Nederlandse WorldTour-klassieker. De organisatie staat te popelen om van der Poel bezig te zien in de Gold Race. "Als Mathieu de Amstel echt wil rijden, nodig ik hem uit", spreekt Amstel-directeur Leo van Vliet duidelijke taal in het AD. "En als Mathieu rijdt, zal hij er voor gaan. Hij komt niet om rond te kijken."

De vergelijking met Wout Van Aert wordt ook gemaakt. "Als ik zie wat Wout Van Aert vorig jaar gedaan heeft en van der Poel op het afgelopen EK en in meerdere wedstrijden, dan zit het er wel in", vervolgt van Vliet. "Maar hij moet het nog wel doen. Koersen in het voorjaar is anders dan later in het jaar. In de klassiekers gaat het op het scherpst van de snee."

Parijs-Roubaix?

Een wildcard vormt dus geen probleem. Al is het de vraag of Parijs-Roubaix de plannen van Van der Poel niet dwarsboomt. De broers Roodhooft vinden dat de Gold Race beter aansluit bij de mogelijkheden van het Nederlandse fenomeen dan de 'Helleklassieker'.

"Beter dan bijvoorbeeld Parijs-Roubaix, wat toch voor zware motoren is", aldus Phillip Roodhooft. "Wij denken dat de Amstel Gold Race Mathieu beter zou liggen op dit moment. Daar hebben wij het ook met hem over gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties