Bahrein-Merida maakt van pas gestopte renner nieuwe sportdirecteur

Franco Pellizotti vlak na wielerpensioen al sportief directeur

Bahrein-Merida maakt van pas gestopte renner nieuwe sportdirecteur
Foto: © photonews

De nieuwe sportdirecteur van Bahrein-Merida heeft alvast zelf heel wat ervaring op de fiets. Het is immers Franco Pellizotti, die zelf nog maar pas een punt gezet heeft achter zijn actieve wielerloopbaan. De 40-jarige Italiaan vond het tijd voor een andere rol.

"De Ronde van Lombardije was mijn laatste echte koers. In het Saitama Criterium droeg ik ook nog eens een rugnummer. Ik ben blij met mijn beslissing", vertelt Pellizotti aan Cyclingnews. "Het gaat iets nieuw voor me zijn en iets anders, maar ik ben benieuwd hoe het is aan de 'andere kant'."

Als wegrenner deed hij het vaak goed in de ronde van zijn eigen land. Twee ritzeges behaalde Pellizotti in de Giro en hij finishte er ook vijf keer in de top tien van het algemene klassement. Voor hij naar Bahrein ging, reed de voormalige klimmer ook voor Alessio, Liquigas en Androni Giocatottoli.

NIET TE HARD UITGEPERST

"Ik had het geluk om ploegen te vinden die me niet te hard uitpersten, waardoor ik nog in goede vorm zat aan het einde van mijn carrière. Ik heb mijn carrière nog verlengd met twee geweldige jaren aan de zijde van Vincenzo Nibali bij Bahrein. Nu heb ik de kans om een nieuw hoofdstuk te starten bij het team als sportief directeur."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties