Eerlijke analyse ondanks stap vooruit: "Had één of twee keer meer moeten winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Dries De Bondt vindt dat hij dit jaar een paar keer meer had moeten winnen

Eerlijke analyse ondanks stap vooruit: "Had één of twee keer meer moeten winnen"
Foto: © photonews

Eén van de Belgische renners die het voorbije wielerjaar zeker progressie gemaakt heeft, is Dries De Bondt. Dat vertaalde zich in drie UCI-koersen in een podiumplek. Graag had onze landgenoot na die wedstrijden wel op het hoogste schavotje gestaan.

"Ik heb een mooie stap voorwaarts gezet. De Ronde van Drenthe was zelfs buiten categorie. Het is toch geen slechte zaak dat ik die UCI-punten heb verzameld", zegt een tevreden Dries De Bondt aan Wielerkrant. "Of het nu resultaten rijden is, werken voor de ploeg of in beeld rijden: ik heb mezelf kunnen bewijzen."

ZEGE IN BRASSCHAAT

Enkel qua aantal zeges bleef hij wat op zijn honger zitten. "Ik heb een criterium in Brasschaat gewonnen. Het was wel rechtdoor, ik was er dus wel blij mee. Als ik kritisch ben over mezelf, had ik één of twee keer meer moeten winnen."

TWEEMAAL FOUTE BESLISSING IN ZEELAND

Waardoor greep De Bondt er dan enkele keren net naast? "Dat zijn die momentjes in de finale. In de Ronde van Zeeland maakte ik tweemaal een foute beslissing. Ik haalde iemand terug en had erop en erover moeten gaan, maar bleef even in zijn wiel. In de sprint heb ik mij dan nog laten insluiten. Dat zijn die foutjes die je de overwinning kosten."

Zijn andere podiumplaatsen behaalde hij in de GP Marcel Kint en de Ronde van Drenthe. "In de GP Marcel Kint denk ik dat ik altijd win als we met drie voorop blijven. Het werd een massasprint en daarin werd ik nog derde. Ik had misschien tweede in plaats van derde te worden, maar aan Bouhanni was die dag niets te doen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties