Dan toch niet! Tafi moet voorbestemde ploeg schrappen: "Zien of het geen 1 april was"

Dan toch niet! Tafi moet voorbestemde ploeg schrappen: "Zien of het geen 1 april was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zoektocht van Andrea Tafi naar een ploeg om Parjis-Roubaix mee te rijden gaat gewoon door. De Italiaan werd nochtans wekenlang aan Dimension Data gelinkt en UCI-voorzitter Lappartient suggereerde dat alles al in kannen en kruiken was. Niet dus, blijkt nu.

"Eerlijk gezegd denk ik dat hij elk team gebeld heeft", zegt Rolf Aldag aan Cyclingnews. Als sportdirecteur van Dimension Data zou Tafi bij hem moeten zijn mits eventuele belangstelling. "Als je naar ons team voor de klassiekers kijkt, dan hebben we met Edvald Boasson Hagen en Michal Valgren Andersen al vrij goede renners."

Aldag ziet niet goed in wat de bedoeling is van de plannen van de ex-renner. "Toen ik voor het eerst las over Tafi's comeback, vond ik het interessant. Mannen die met hem trainen, denken blijkbaar dat hij echt fit is. Maar wat is het nut ervan? Hij won Parijs-Roubaix twintig jaar geleden, maar gaat die wedstrijd nooit meer opnieuw winnen."

Uit beleefheid hebben teams met hem gesproken 

Rolf Aldag

Als je de verhalen hoort, moet de wil om zijn project te realiseren echt groot zijn. "Ik heb niet met hem gepraat. Ik heb begrepen dat hij aan het vissen is bij werkelijk elk team. Uit beleefdheid hebben ze met hem gesproken, maar hun eerste reactie zou geweest zijn om te zien of het geen 1 april was. Vanuit onze kant is er geen interesse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties