De toeren die Denise Betsema allemaal moet uithalen: "Boot nemen om van het eiland af te geraken"

De toeren die Denise Betsema allemaal moet uithalen: "Boot nemen om van het eiland af te geraken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen veldrijdster die er zo met rasse schreden op vooruit is gegaan dit seizoen dan Denise Betsema. De renster van Marlux-Bingoal moet er trouwens wel wat voor doen. De verplaatsingen naar de cross zijn immers niet de meest eenvoudige.

Betsema legt het uit in Het Nieuwsblad. "Ik woon al mijn hele leven op het Waddeneiland Texel. Zaterdag rij ik in Hasselt en dat is toch een goede drie uur rijden vanaf Den Helder. Maar eerst moet ik wel de boot nemen om van het eiland af te geraken. Dat duurt toch ook twintig minuten."

En het kan nog ingewikkelder. "Na mijn zege zondag wou ik nog een tijdje in Koksijde blijven om na te genieten, maar ik moest wel zorgen dat ik op tijd de boot kon nemen. Om half tien vertrekt de laatste. Op zondagmorgen vertrekt de eerste boot pas om acht uur. Dat is te laat om naar de cross te vertrekken, dus moet ik al een dag eerder aanzetten."

IN BELANGSTELLING VAN BIJNA ELKE PLOEG

Het is het wel allemaal waard door het vertrouwen dat ze krijgt van de mensen bij Marlux-Bingoal. "Ik had veel aanbiedingen, kon naar bijna elke ploeg, maar Jurgen Mettepenningen toonde vorig jaar al interesse. Zij geloofden in mij nog voor de successen kwamen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties