Mathieu van der Poel volgt een wel heel bijzonder sportdieet

Mathieu van der Poel volgt een wel heel bijzonder sportdieet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Aan topsport doen, kan haast niet zonder op je voeding te letten. Dat weet ook Mathieu van der Poel. Alhoewel, de Nederlander houdt er toch wel merkwaardige eetgewoonten op na. Zo is het veelvuldig gebruik van ketchup en een pak friet op zondagavond niet weg te denken.

In het Eén-programma 'Over Eten' volgt Kobe Ilsen Mathieu van der Poel een hele dag voor de Hotondcross. Zo geeft de renner iedereen zicht op zijn eetgewoonte. Als ontbijt heeft hij niet veel nodig. Op die bewuste dag koos van der Poel voor twee pistolets.

Het middagmaal was pasta met hesp, kaas en... ketchup. Van der Poel houdt er immers van om veel zout toe te voegen aan zijn eten. Tijdens de wedstrijd zelf - die hij uiteraard wint -, drinkt van der Poel een halve liter water. Na de aankomst neemt hij een koffiekoek en verloren brood op.

OP ZONDAG NAAR FRITUUR

De Hotondcross vond plaats op een zondag en dan trakteert de Europese kampioen veldrijden zich al eens op een 'folieke'. Een bezoekje aan de frituur hoort daar bij. Van der Poel laat ook nog weten dat hij zich daar helemaal niet slecht over voelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties