Stage van van der Poel en van Aert biedt mogelijkheden: welke subtoppers kunnen profiteren?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Telenet-Fidea klaar om sterkte uit te spelen bij afwezigheid van Aert en van der Poel

Stage van van der Poel en van Aert biedt mogelijkheden: welke subtoppers kunnen profiteren?
Foto: © photonews

De komende twee weken krijgen we een enigszins ander veldritlandschap voorgeschoteld. De toppers zijn erop tussenuit getrokken voor een stage. Er komen dus enkele gouden kansen aan voor de subtoppers. Wie is er het meest in staat om die kans te grijpen?

Nu men met de suprematie van Mathieu van der Poel even geen rekening dient te houden, is de kans groot dat Telenet-Fidea zijn sterke blok gaat uitspelen. Achter Toon Aerts heeft Telenet immers nog tal van renners  uit de subtop met Corné van Kessel, Lars van der Haar en Quinten Hermans.

PODIUM IN ZICHT VOOR NEDERLANDERS TELENET

Dat Telenet uitblinkt in de breedte, was op de Wereldbekermanche in Koksijde al goed te zien. Zowel van der Haar als van Kessel eindigden er in de top vijf. Enkele renners die voor hen eindigden, zijn er in de eerstkomende crossen niet bij. Dan komt een podium automatisch in zicht en wie weet zit er nog meer in.

Ook de nabije kalender speelt in het voordeel van de jongens voor deze ploeg. De eerste belangrijke cross die eraan komt is de GP van Hasselt. Vorig jaar was Telenet er goed voor plaatsen één en twee, met winst voor van Kessel. Het kan al een mogelijke indicatie zijn.

Wie zaterdag ook met een enorme motivatie aan de start zal staan, is Laurens Sweeck. Het is in het Kapermolenpark de tweede Soudal Classics van het seizoen. Sweeck won de vorige Soudal Classic, de GP van Neerpelt.

ZET SWEECK ALLES IN OP ESSEN?

De eerstvolgende wedstrijden zijn misschien niet meteen zijn ding, maar in Essen moet Sweeck wel uitstekend uit de verf kunnen komen. Daar werd hij vorig jaar tweede. Zit er in Essen opnieuw een goed resultaat in, dan kan hem dat lanceren voor een goede maand december.

Wie zeker aan één van zijn betere seizoenen bezig is, is Michael Vanthourenhout. De veldrijder van Marlux-Bingoal is diegene die het meest constant presteerd achter 'de grote drie'. Er kondigt zich nu wel een nieuwe situatie aan: er zal met argusogen naar hem gekeken worden.

In de laatste twee Wereldbekercrossen eindigde Vanthourenhout op plaats twee en liet hij Wout van Aert vlot achter zich. Dan mag je de komende weken hoog mikken. Als iemand de concurrentie van Telenet-Fidea en Sweeck aankan, is het wel Vanthourenhout.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties